Om Asatro Samling

Asatro SamlingAsatro Samling er en idé af Majken Ravn Rimhøj og Bjørn Ravn Rimhøj. Formålet er at samle Asatro fra nær og fjern, i gensidig respekt for hinandens forskellige måder at være Asatro på. Målet er at skabe de mest frugtbare betingelser for Asatroen som trosretning.
Alle Asatro grupper der også har dette som mål, er Asatro Samling åben overfor at samarbejde med. Vi er også åbne overfor samarbejde med andre eksterne partnere.

 Det begyndte med…

Asatro Samling er i sin spæde vorden, og er startet ud som en Facebook gruppe, med tre meget enkle regler, som det har vist sig at mange gerne støtter op om. Det har blot taget en måneds tid før gruppen har vokset sig over 200 medlemmer.

De tre regler:

– Skriv ordentligt når du skriver til andre! En dårlig tone, personangreb, tilsvining eller falske anklager, er ikke velkomne her.

 

– Mener du at en anden har gjort sig skyldig i noget strafbart, så er dette et anliggende for ordensmagten, og ikke for Asatro Samling.

 

– Hadefuld adfærd i Asatro Samling resulterer i direkte udelukkelse fra gruppen.
Dermed menes der at vi ikke accepterer at gruppen bruges til fremføring af nogen som helst former for had.

Gruppen og den venlige og imødekommende atmosfære i den, har gjort at nye Asatro føler sig taget godt i mod. Andre som har været Asatro i længere tid, men som har været trukket ind i sig selv, primært pga. stridigheder, har igen fået appetit til at møde andre Asatro. Det viser at Asatro Samling har et frugtbart potentiale. Men et potentiale for hvad? For at Asatroen kan gro og få lov til atter at blomstre i al sin mangfoldighed, simpelthen.

Vi anbefaler…

Derfor anbefaler vi alle at komme ind i Asatro Samlings Facebook gruppe. Uanset om man blot er nysgerrig efter hvad Asatro egentlig er for noget, eller om man gerne vil være i en gruppe hvor man kan skrive sammen med andre om sin tro.  Så kan man også ved selvsyn konstatere at ovenstående beskrivelse af den, er som vi påstår.
Gruppen administreres seriøst. Vi tager vore regler alvorligt. Det er den primære opgave i gruppen, at sikre det sunde, frugtbare og venligsindede debatmiljø som vi har, også fremadrettet.

Dit politiske ståsted…

Vi er ligeglade med hvor du sætter dit kryds i stemmeboksen. Det eneste vi forlanger, ud over almindelig god opførsel er, at dansk lov overholdes, og forståelse for at nazisme ikke er kompatibel med Asatro Samling.
Det er lovligt at være nazist i Danmark, men vi ser det ikke som foreneligt med Asatro Samling. Nazismen er en af de bevægelser der har skadet Asatroen aller mest, og stadig gør det ved at bruge Asatro symboler.
Nazisme tager Asatro Samling skarpt og bestemt afstand fra.

Ambitionen…

Det er vores ambition på Asatro Samlings vegne, at gruppen må udgøre en trosrelateret oase. Hvor man samles fra nær og fjern for at debattere tro. At hjemmesiden asatrosamling.dk kommer til at udgøre, ikke bare en portal og en vidensbase for Asatroen.

Asatrosamling.dk’s blog håber vi vil blive fyldt med indlæg fra andre Asatro, som har lyst til at deltage i opbyggelsen af indholdet på hjemmesiden.

Hvad siger andre?…

“Jeg bliver helt fyldt med glæde og rørt over den modtagelse jeg selv og andre nye har fået her i gruppen. Som ny er der mange spørgsmål om man nu er en rigtig asatro og hvornår er man, hvad må og ikke må man, hvad skal man læse osv osv. Alle har bare svaret så pænt og konstruktivt og lært fra sig, at jeg føler at jeg bare kan spørge løs uden at blive bange for at blive til grin. Så 1000 tak.”

– Christina Overgaard

 

“Jeg havde virkelig brugt lang tid på mit opslag… og blev fuldstændig blæst bagover af alle de super inspirerende svar og reaktioner”

– Christina Krejlgaard

 

“Jeg vil gerne takke jer for alle jeres fantastiske svar og jeg vil også gerne lige benytte lejligheden til at sige, at asatro samling er en fantastisk gruppe. Det er første gang jeg er aktiv skrivende i en gruppe. Her bliver man nemlig kun mødt af venlighed og man føler ikke at man stiller dumme spørgsmål. Kæmpe respekt til alle jer som udviser plads til alle uanset hvordan man tror på de nordiske guder.”

Lull Jayden Stræde

År og Fred

Majken Ravn Rimhøj & Bjørn Ravn Rimhøj

Del gerne!