Spring til indhold
Hjem » Om Asatro » Hvordan bliver man Asatroende?

Hvordan bliver man Asatroende?

Asatro

Hvordan bliver man Asatroende?

Det sker jævnligt at en anden spørger mig, hvordan konverterer man til Asatro og hvem skal man kontakte?

Det er et helt uskyldigt spørgsmål når man ikke ved at Asatro ikke er noget man konverterer til. Andre har opfattelsen af at Asatro er en tro man “bliver døbt ind i”. Men sådan hænger det heller ikke sammen.

Er man så bare Asatroende, bare fordi man siger at man er det?

I princippet, ja alle kan kalde sig Asatroende, men det er alligevel ikke alle som også er det.

At være Asatroende er ikke bare et valg

Det kræver noget mere. Asatro, for mig, er noget jeg mærker inden i, noget jeg tror på. Noget som giver mig både håb og styrke i mit liv, og som føles som en naturlig del af mig. Andre har det forskelligt med deres tro, set i forhold til hvordan jeg har det med min, og det er formentlig dét punkt som forvirrer nye i troen, mest.

For i Asatro er der ingen dogmer, der er ingen fastlagte regler, som man kender det fra den kristne tro. Derfor er Asatro også en tro med megen trosfrihed i sig. Den udprægede trosfrihed skaber grobund for en meget mangfoldig og divers måde at være Asatro på.

Asatroen har rod i det nordiske panteon

Som Asatro tror man på en eller flere af Guderne og magterne i det nordiske panteon. Så enkelt kan det siges.
Gør man det, så er man Asatro. Det handler ikke om hvor meget eller lidt man tror på det ene eller andet, det handler heller ikke om “den eneste sandhed”. For i Asatro findes sådan en bare ikke.
Møder du en Asatroende på din vej som mener, at besidde den eneste sandhed, så er det næppe værd at lytte. Vedkommende har med stor sandsynlighed, kun en ringe viden om hvad Asatro er.

Det er også noget af det der virkelig kan forvirre, spørgsmålet om hvad Asatro er. Som jeg ser det, så findes svaret på vores eget spørgsmål, inde i os selv. Jeg synes at man selv skal finde ud af for en selv hvad Asatro er for en selv. Det er en trosrelateret og spirituel rejse som følger en igennem livet, hvor ens tro hele tiden udvikler sig. Ens viden om kildetekster m.v. udvikler sig og bliver større. Langsomt opnår man større og større indsigt og livsvisdom.

Vil du vide mere om Asatroen?

Hvis du har interesse for troen, så kom ind til os i Facebook gruppen Asatro Samling eller tag kontakt til andre Asatro, evt. et blótlaug. Snak med folk, måske kan du være heldig at måtte deltage i et blót som gæst, de fleste blótlaug er meget gæstfrie. Der er som regel altid åbne arme overfor nye, og åbne arme finder du også i blandt os i Asatro Samling.

År og Fred

Bjørn Ravn Rimhøj

[print_link]